Våra verksamheter

Norrlandsoperan finns till för att ge plats åt modigare scenkonst och ett modigare samhälle – där fler får möjlighet att tänka, känna, göra och uppleva nytt. Vi erbjuder opera, orkesterkonserter, musik, dans och konst, vårt huvudfokus är region Västerbotten men vi verkar i de fyra nordligaste länen, och fokuserar särskilt på barn och unga.

Dansare i vita kläder på en mörk scen
Stolthet & fördom Program

Opera

På Norrlandsoperan presenterar vi opera som är tillgänglig för alla – ingen förförståelse krävs, bara ett öppet sinne. Opera är en dynamisk blandform där det traditionella möter det innovativa, och där sång, dramatik, musik, text och visuella uttryck samspelar. Vi eftersträvar högsta möjliga kvalitet genom att samarbeta med nationella och internationella konstnärer i absolut toppklass.

Upptäck mer

Orkester

Att uppleva en konsert av Norrlandsoperans symfoniorkester innebär att möta levande musik på högsta nivå. För oss är det en ynnest att få erbjuda magiska ögonblick skapade av professionella musiker, dirigenter och solister. Varje framförande är en gemensam upplevelse som blir ett livslångt minne, både hos vår publik och vår orkester.

Upptäck mer

Dans

Norrlandsoperan är idag en av Sveriges starkaste scener för samtida dans. Vi har ingen egen dansensemble utan inriktar oss på samarbeten såväl nationellt som internationellt. Med våra dansföreställningar, workshops och mycket mer erbjuder vi något för alla åldrar och smaker, från det experimentella och nyskapande till det etablerade och traditionella.

Upptäck mer

Musik

Norrlandsoperans musikverksamhet har som mål att skapa unika, högkvalitativa och berikande musikupplevelser i region Västerbotten. Genom att dela vår orkester i mindre ensembler – som även samarbetar med externa musiker – når vi ut till varje hörn av Västerbotten, från mindre samhällen till äldreboenden.

Konst

Vita kuben på Norrlandsoperan är ett rum för samtidskonst, med särskild tyngdpunkt på ljudkonst och videoinstallationer. Här utforskar vi teman som miljö, mänsklighet och framtidsvision, och ger våra besökare en möjlighet att möta konstens kraft och uppleva och reflektera kring något nytt.

Operan utanför operan – med barn och unga i fokus

Norrlandsoperan vill att alla som bor i region Västerbotten ska ha tillgång till ett rikt kulturutbud. Vi fokuserar särskilt på att barn och unga ska få uppleva och utöva kultur – var än de befinner sig i regionen. Varje år turnerar vi med föreställningar både för allmänheten och för skolor, och årligen upplever 30 000 personer opera, dans, musik och konsert i de fyra nordligaste länen.

Upptäck mer

Projekt och samarbeten

Norrlandsoperan skapar upplevelser för många och många olika människor. För att lyckas har vi flera viktiga samarbeten och projekt.

Upptäck mer
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.