Dans

Norrlandsoperan är en av Sveriges starkaste och mest framgångsrika plattformar för samtida dans. Vi har ingen egen dansensemble utan inriktar sig på samarbeten såväl nationellt som internationellt. Genom Norrlandsoperan kan publiken ta del av det experimentella och nyskapande såväl som det etablerade och mer traditionella. Vårt program ska erbjuda något för alla åldrar och för alla smaker, vi vill göra dansens mångfald tillgänglig för alla, samtidigt som vi bidrar till konstformens utveckling här i norr.

Dans i Västerbotten

Dans i Västerbotten är en regional verksamhet som syftar till att verka för dansens ställning i länet, med en särskild fokus på barn och unga. Dans i Västerbotten är en del av konsulentverksamheten i länet, som har sitt uppdrag från Region Västerbotten.

Projekt och samarbeten

Det är lika kul att gå ihop med Umeå Teaterförening, Balettakademin och turnénätverket Dansnät Sverige, som med internationella partners som Aerowaves. Vi har en lång tradition av att jobba med olika EU-projekt, där vi tillsammans med arrangörer i andra länder skapar nätverk, arbetstillfällen och massor av ny dans.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.