Juovla- joulu- julkonsert!

Högtidernas sånger har en särskild plats i våra hjärtan, liksom våra språk. Välkommen till en stämningsfull jul- och midvinterkonsert på samiska, finska, meänkieli och några av våra nordsvenska dialekter.

Norrlandsoperan || 13-14 december 2024

1 h 20 min

Konsert
Julkonsert 2024

Strålkastarljus på kulturarvet i norr

Sverige har flera nationella minoritetsspråk och Umeå ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli. Det betyder att vi har ett särskilt ansvar att främja och skydda dessa språk.

I årets julkonsert på Norrlandsoperan njuter vi av språkens och sångernas klanger i sällskap av flera framstående solister, Norrlandsoperans barnkör och symfoniorkester, under ledning av Karl-Johan Ankarblom.

Vi möter bland annat artisten Katarina Barruk från Gardfjäll/Storuman, folkmusikern och sångaren Hasse Alatalo från Tornedalen, Norrlandsoperans sopran Susanna Levonen, den västerbottniske spelmannen och berättaren Thomas Andersson, folksångerskan Ulrika Bodén från Ångermanland och Simon Issát Marainen, jojkare och renskötare från Vuolle Sohpar/Nedre Soppero. Konferencier är manusförfattaren och journalisten Regina Veräjä från Pajala.

Välkomna till en stämningsfull och angelägen julkonsert där strålkastarljuset riktas mot våra nationella minoritetskulturer och vårt rika kulturarv i norr.

Information

Priser
Ordinarie:365 kr
Pensionär:329 kr
Student / 19-26 år:180 kr
Upp t o m 18 år:80 kr
Grupp minst 10 pers:329 kr
Dela:

Tid och datum

fredag 13/12

19:00

Konsert

lördag 14/12

19:00

Konsert

Medverkande

Dirigent

Karl-Johan Ankarblom

Konferencier

Regina Veräjä

Musiker

Norrlandsoperans symfoniorkester

Kör

Norrlandsoperans barnkör

Solister

Katarina Barruk
Thomas Andersson
Hasse Alatalo
Susanna Levonen
Ulrika Bodén
Simon Issát Marainen

Inför besöket

En upplevelse på Norrlandsoperan sträcker sig även utanför våra salonger. Du kan förbeställa mat och dryck att avnjuta under pausen. Våra cateringvänner från Gotthards krog, Kajen och Kulturbageriet gör allt för att förgylla ditt besök på Norrlandsoperan med ett utbud av goda mackor, bakverk, kaffe, läsk, vin, bubbel och öl.

Upptäck mer
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.