Det självspelande pianot och Daniel Nelson

Norrlandsoperans 50-årsfirande fortsätter – med Daniel Nelsons nyskrivna verk för vårt Yamaha Disklavier och symfoniorkester. Eduardo Strausser leder konserten, som även bjuder på festlig musik av Paul Hindemith och Betsy Jolas.

Norrlandsoperan || 6 februari 2025

2 h 15 min inkl paus

Konsert
Det självspelande pianot och Daniel Nelson

Första gången och födelsedagsfirande

Ja, det här är den första gången som Norrlandsoperans symfoniorkester har en ickemänsklig solist. I stället är det vår självspelande flygel från Yamaha som gör jobbet. Musiken är skriven av Daniel Nelson, tonsättaren bakom succéoperan Stolthet och fördom som Norrlandsoperan satte upp våren 2024.  

Konserten är en fortsättning på Norrlandsoperans femtioårsfirande som började i höstas. Vi inleder därför med en födelsedagshyllning av franska Betsy Jolas, en tonsättare som själv närmar sig hundraårsstrecket. I verket B-day for Symphony Orchestra återkommer en bekant melodi i flera varianter.  

Paul Hindemiths storslagna symfoni Mathis der Mahler från 1934 avslutar konserten. På den tiden förbjöds hans musik av nazistregimen. Men konsten har en förmåga att överleva det mesta. Låt oss fira det också, nu när vi ändå är igång! 

Information

Priser
Ordinarie:365 kr
Pensionär:329 kr
Student / 19-26 år:180 kr
Upp t o m 18 år:80 kr
Grupp minst 10 pers:329 kr
Dela:

Tid och datum

torsdag 06/02

19:00

Konsert

Medverkande och program

Dirigent

Eduardo Strausser 


Solist

Yamaha Disklavier 

Musiker

Norrlandsoperans symfoniorkester

Program

Betsy Jolas: B-day for symphony Orchestra

Daniel Nelson: beställningsverk för Disklavier och orkester (till våren 2025).

Paul Hindemith: Mathis der Maler

 

Inför besöket

En upplevelse på Norrlandsoperan sträcker sig även utanför våra salonger. Du kan förbeställa mat och dryck att avnjuta under pausen. Våra cateringvänner från Gotthards krog, Kajen och Kulturbageriet gör allt för att förgylla ditt besök på Norrlandsoperan med ett utbud av tilltugg, bakverk, kaffe, läsk, vin, bubbel och öl.

Upptäck mer
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.