La Bohème

Upplev en tidlös klassiker, nu som kammaropera. En chans att komma riktigt nära de kärlekstörstande bohemerna, när de sjunger ut sina drömmar i Puccinis berömda hitkavalkad

Norrlandsoperan || 16 – 18 maj 2025

2 h 30 min inkl paus.

Opera
La Boheme

Klassiker som kammaropera

La Bohème från 1896 är berättelsen om ett gäng unga fattiga konstnärer som med sina höga ideal går mot en frontalkrock med den krassa verkligheten.

Med smäktande vacker musik – och många välkända operapärlor – gestaltas deras drömmar om ett fritt liv med romantik och skapande. Men hur ska det gå, när de inte får någonting sålt och pengarna inte ens räcker till hyran?

Norrlandsoperan presenterar nu operan i en turnéversion som ursprungligen hade premiär på Malmö opera 2022, i regi av Sara Cronberg. Rollerna besätts av verklighetens unga konstnärer, däribland masterstudenter från Operastudio Norrlandsoperan. Här möter vi dem i Franciska Zahles talande kostymer, med stilreferenser både till 1800-talet och vår egen tids bohemmode. Hon designar också scenografin, där Bombina Bombast tillför ljus och konstfulla projektioner. Musiken spelas av musiker från Norrlandsoperans symfoniorkester, under ledning av Jonas Olsson.

La Bohème, som bygger på ett kammardrama, gör sig särskilt bra i det lilla formatet och vi ser fram emot att spela verket med nära publikkontakt. Oavsett om du är en inbiten operafantast eller aldrig har satt din fot i en operasalong tidigare, så är det här en föreställning för dig.
 

Information

Priser
Ordinarie:350 kr
Pensionär:300 kr
Student / 19-26 år:175 kr
Upp t o m 18 år:100 kr
Scenpass:320 kr
Grupp minst 10 pers:320 kr
Introduktion

Välkommen till introduktion 30 minuter före start i publikfoajén. Serveringen öppnar en timme före föreställningen börjar.

Dela:

Tid och datum

fredag 16/05

19:00

Opera
La Bohème

Black Box

lördag 17/05

19:00

Opera
La Bohème

Black Box

söndag 18/05

15:00

Opera
La Bohème

Black Box

Medverkande

Tonsättare

Giacomo Puccini

Libretto

Giuseppe Giacosa och Luigi Illica

Svensk översättning

Boel Adler

Kapellmästare

Jonas Olsson

Regissör

Sara Cronberg

Scenografi och kostymdesign

Franciska Zahle

Koreografi

Melker Sörensen

Ljus

Jesper Berger

Video

Stefan Bexell Stanisic

Musikarrangemang

Annika Bjelk

Solister

Meddelas

Musiker

Meddelas

Inför besöket

En upplevelse på Norrlandsoperan sträcker sig även utanför våra salonger. Du kan förbeställa mat och dryck att avnjuta under pausen. Våra cateringvänner från Gotthards krog, Kajen och Kulturbageriet gör allt för att förgylla ditt besök på Norrlandsoperan med ett utbud av goda mackor, bakverk, kaffe, läsk, vin, bubbel och öl.

Upptäck mer
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.