Eric Bibb

Han anses vara en av världens främsta akustiska bluesgitarrister och turnerar ständigt över jordklotet. Nu kommer Eric Bibb äntligen tillbaka till Västerbotten.

Västerbottensturné || 3-7 september 2024

Turné

Bluesen på besök

I år är Eric Bibb nominerad till ännu en amerikansk Grammy i kategorin Best Traditional Blues Album för sitt senaste album Ridin´. I över fem decennier har han stått på scen, och förtjänat sitt renommé som en av den internationella bluesvärldens mest erkända musiker.

Eric Bibb, bosatt i Stockholm, växte upp i 60-talets New York, där han inspirerades av möten med mängder av tidens mest tongivande artister. Under sin långa karriär har han samarbetat med storheter som Taj Mahal, Odetta, Bonnie Raitt, The Blind Boys of Alabama och The Dixie Hummingbirds. 2019 spelade han för utsålda hus på legendariska Ronnie Scott’s i London, en hel vecka. En av kvällarna gästades han av Van Morrison.

Det är nu över tjugo år sedan Eric senast turnerade i Västerbottens inland och det är med stor glädje vi hälsar denne världsartist välkommen tillbaka, med sina medmusiker Christer Lyssaride på gitarr, Lamine Cissokho på kora och Ulrika Bibb på sång.

En familj av musiker

Erics far, artisten Leon Bibb, kämpade jämsides med Martin Luther King, Harry Belafonte, Joan Baez och många fler för svartas rättigheter i USA på sextiotalet. Leons framtidsvisioner och målmedvetenhet tog sig uttryck i musiken och formade Erics konstnärskap från tidig ålder.

Hemma hos familjen Bibb rörde sig en konstant ström av erkända musiker och artister som John Lewis, Paul Robeson, Pete Seeger och Josh White. Eric minns särskilt tydligt hur han vid elva års ålder står i pyjamas i vardagsrummet och berättar för Bob Dylan att han minsann också spelar gitarr…

Tid och datum

tisdag 03/09

Turné
Eric Bibb

Dorotea

Köp på plats

onsdag 04/09

Turné
Eric Bibb

Lycksele

Köp på plats

torsdag 05/09

Turné
Eric Bibb

Storuman

Köp på plats

fredag 06/09

Turné
Eric Bibb

Vilhelmina

Köp på plats

lördag 07/09

Turné
Eric Bibb

Vännäs

Köp på plats

Medverkande och program

Gitarr

Eric Bibb

Gitarr

Christer Lyssaride

Kora

Lamine Cissokho

Sång

Ulrika Bibb

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.