Arkiverad

EduDance

Nätverksträff och fortbildningsdagar inom dans & danspedagogik för verksamma i norrlänen.

Balettakademien 14-15 augusti 2024

Extra på NO
EduDance

För dansare, danslärare och pedagoger

EduDance riktar sig till dig som är dansare, danslärare, pedagog i Västerbotten, Norrbotten, Jämtland/Härjedalen och Västernorrland. Under EduDance kommer ni att få möta Shirley Harthey Ubilla som håller workshop inom hip hop, Katarina Lundmark som föreläser och ger workshop, samt Emma Nyberg som håller seminarium och workshop i dansmatte. Kom och inspireras tillsammans med dina dansverksamma kollegor från norrlänen!

Program

DAG 1, onsdag 14 augusti

Ca 12.00 – Uppsamling för gemensam lunch.

Dagen fortsätter med föreläsning och workshops fram till ca 17.30

Denna dag möter ni:

  • Katarina Lundmark,lektor och ämnesansvarig i jazzdans vid SKH.
  • Shirley Harthey Ubilla, huvudlärare i street vid SKH, frilansande koreograf och performer.


DAG 2, torsdag 15 augusti

Ca 9.00 – Uppstart

Dagen innehåller föreläsning, workshops och gemensamma diskussioner/sharings. Dagen avslutas ca 12.30.

Denna dag möter ni:

  • Emma Nyberg, Danslärare & lärare inom grundskolan åk F-6.

Mer om

Shirley Harthey Ubilla är utbildad vid Stockholms Konstnärliga högskola & Åsa Folkhögskola. Sedan 2018 arbetar hen som huvudlärare i street på SKH samt frilansar som koreograf och performer. Hen undervisar i locking och hiphop. I sin undervisning läggs stort fokus på rocking, bounce & groove samt på förståelsen av olika grundsteg. Each One Teach One och Cipher som koncept och setting är givna i hens undervisning.

Katarina Lundmark är lektor och ämnesansvarig i jazzdans på institutionen för danspedagogik på DOCH, Dans och cirkushögskolan, en del av SKH, Stockholms konstnärliga högskola. Hon arbetar även som programsamordnare för Kandidatprogrammet i danspedagogik och på Institutionen för cirkus.

Om workshopen med Katarina:
Jazzdans-improvisation med fokus på dansglädje och inspiration! Hur kan en danslektion utformas, oavsett om det handlar om teknik, musikalitet eller upplevelse?

Om föreläsningen med Katarina:
Med utgångspunkt i SKH’s omarbetning av kandidatprogrammet ger Katarina en föreläsning om hur dansundervisningen bör, kan och måste anpassas till vår samtid. Missa inte att ta del av en spännande diskussion kring utvecklingen av danskonsten och pedagogiken.

Emma Nyberg är examinerad lärare för grundskolan F-6 och arbetar nu som lärare på mellanstadiet. Innan sina studier till lärare har större delen av hennes liv spenderats i danssalar och på dansskolor där hon arbetat både som danslärare och ansvarig för danskurser. Genom att arbeta med dans som medel för att lära sig matematik kombinerar Emma sin gedigna danserfarenhet med sin nuvarande lärarprofession.

Om seminariet med Emma:
Emma kommer att hålla i ett seminarium samt praktisk workshop i dansmatte. Seminariet har utgångspunkt i vad forskningen säger om förkroppsligat lärande, kognitiv belastningsteori och hur rörelser kan underlätta lärandet.

Om workshopen med Emma:
En workshop i dansmatte där ni får ta del av det material som Emma arbetar med tillsammans med sina elever. Arbetsområdet är geometri och kan anpassas för olika åldrar och nivåer.

RESESTÖD: Är din huvudsakliga sysselsättning som frilansade dansare eller inom förening? Då kan du ansöka om resestöd från danskonsulenten/dansutvecklaren i din region, (begränsat antal).

EduDance är ett interregionalt samarrangemang mellan danskonsulenterna/dansutvecklarna i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen. I samarbete med Stockholms konstnärliga högskola.

Information

Kostnad

Att delta under dagarna är kostnadsfritt.

Du bekostar egen resa, logi & måltider, (fika ingår kostnadsfritt).

Anmälan

senast 14 juni (begränsat antal platser).

Dela:

Tid och datum

onsdag 14/08

12:00

Extra på NO
EduDance

Balettakademien, Umeå

torsdag 15/08

09:00

Extra på NO
EduDance

Balettakademien, Umeå

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.