Attitudes

Tre stjärnskott från Europas gnistrande hiphopscen delar på scentiden i en oförglömlig kväll för alla dansälskare. Det blir funk, freestyle och ballroom. Och öppet dansgolv på det!

Norrlandsoperan || 6 november 2024

ca 90 minuter

Dans
Attitudes

Hiphop tar över scenen

Under tre år samarbetar Norrlandsoperan med scener över hela Europa för att vaska fram och stötta de grymmaste dansskaparna inom streetdance och hiphop och dela peppen med fler. I november har vi äran att presentera:

Ibrah Silas Jackson från Rotterdam, en mångsidig visuell storyteller med rötterna i hipopkulturen. Ibrah har regisserat flera kortfilmer och musikvideos, han har koreograferat för scenen och är dansare i Ghetto Funk Collective. På senare tid har han uppmärksammats internationellt för sina egna verk Until the quiet comes och The Hereditary.

Camilla Siddu är en freestyle-dansare och koreograf baserad i Köpenhamn. Som medlem i crewet Whitenoise är hon känd från många internationella tävlingar, både som dansare och domare. I Attitudes arbetar hon med crewkollegan, dansaren och musikproducenten Michael Rossi och Zuni Trosborg från Cypher Movement crew i Århus, som förutom dansare också är modell och modedesigner.

Black Pearl, född i Mogi das Cruzes, Brasilien, är dansare, koreograf, lärare och modell. Hennes karriär började med Capoeira, hiphop och skådespeleri och efter examen i Tyskland har hon jobbat med koreografer och kompanier som Gauthier Dance Company och Richard Siegal/Ballet of Difference. Efter att hon debuterat med egna verket Ego gick hon med i det queera BIPOC-kollektivet House of Brownies, där hon utmanar koloniala berättelser och synliggör transidentiteter. Black Pearl är även drivande i den tyska ballroomscenen med The Iconic House of Saint Laurent.

Information

Priser
Ordinarie:260 kr
Pensionär:230 kr
Student:130 kr
19-26 år:130 kr
Upp t o m 18 år:80 kr
Dansmingel

Öppet dansgolv efter föreställningen!

Dela:

Tid och datum

onsdag 06/11

19:00

Dans
Attitudes

Black Box, onumrerad salong

Medverkande

Dansare

Ibrah Silas Jackson, Camilla Siddu och Black Pearl

Projektet Attitudes – Hip hop across Europe

En del av Creative Europe och medfinansieras av Europeiska unionen.


Inför besöket

En upplevelse på Norrlandsoperan sträcker sig även utanför våra salonger. Du kan beställa tilltugg och dryck att avnjuta före dansföreställningen börjar. Våra cateringvänner från Gotthards krog, Kajen och Kulturbageriet gör allt för att förgylla ditt besök på Norrlandsoperan med ett utbud av bakverk, kaffe, läsk, vin, bubbel och öl.

Serveringen öppnar en timme före start.

Upptäck mer
vinglas på ett bord
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.