Barn i publik

Dans för barn och unga

Inom Dans i Västerbotten finns ett särskilt fokus på aktiviteter som engagerar barn och unga. Distribution och subvention av skolföreställningar är en del av det arbetet. Dansföreställningar för barn och unga presenteras i Norrlandsoperans utbud för hela länet varje år. Dansläger och workshops arrangeras i samarbete med studieförbund, kulturskolor, fritidsgårdar och andra organisationer. Danskonsulentverksamheten syftar till att främja, utveckla och stödja dansen i länet.

Utbud för barn och unga

Dans i Västerbotten presenterar, subventionerar och distribuerar dansföreställningar för barn och unga. Föreställningsdistributionen sker i samarbete med Regionalt programråd för dans och musik för barn och unga. I rådet ingår representanter från sex kommuner i länet som tillsammans arbetar med den långsiktiga målsättningen att länets samtliga kommuner ska presentera dans för ung publik i framtiden.

Utvecklingen av den unga danspubliken i Västerbotten sker genom föreställningar, kringaktiviteter, dansverkstäder och pedagogiskt material till lärare och skolledare i samband med skolturnéer. Det ska vara enkelt att arrangera via Dans i Västerbotten som levererar en helt färdig föreställning, inklusive transporter, resor och boende för de medverkande, traktamente och marknadsföring.

Dansföreställningar som distribueras genom Dans i Västerbotten ska både kunna arrangeras som offentlig föreställning och som skolföreställningar. Utbudet omfattar tre till fyra produktioner per kalenderår för publik i åldrarna 0–19 år.

Här hittar ni Dans i Västerbottens turnéutbud för gällande period

Skapande skola

Med bidraget Skapande skola kan professionella kulturaktörer och -pedagoger tillsammans med lärare ge elever möjlighet till personlig utveckling. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Du kan vända dig till danskonsulentverksamheten med dina frågor och för hjälp att bolla idéer eller få kontakt med dansutövare.

Workshops

Varje år arrangerar Dans i Västerbotten workshops för barn och unga för att möjliggöra inspirerande möten med dansare, koreografer och danspedagoger från hela världen. De workshops som Dans i Västerbotten arrangerar är ofta i samarbete med Norrlandsoperans dansavdelning som gästas av dansare och koreografer med olika bakgrund.

Håll dig uppdaterad om kommande workshops via kalendariet här på hemsidan.

Projektbidrag för pedagogisk aktivitet

Vill du arrangera en workshop eller annan pedagogisk aktivitet för barn, unga eller vuxna inom Västerbottens län? Då kan du ansöka om ett projektbidrag på max 5 000 kr.

Kom gärna med förslag om du bär på en idé som du vill genomföra på din ort!

Ansökan om bidrag, Dans i Västerbotten

Vill du arrangera en workshop eller annan pedagogisk aktivitet för barn och ungdom eller professionella inom Dans i Västerbotten?

Då kan du ansöka om ett projektbidrag om upp till 5000 kr.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt

Danskonsulent Maria Schäfer
+46 70-399 24 55

Postadress:
Dans i Västerbotten
Norrlandsoperan AB
Box 360
901 08 Umeå

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.