Ansök om arrangörsstöd

Som ett led i att utveckla dansproduktionernas turnéverksamhet samt utöka turnerandet och tillgången till dans i hela länet och för en bred publik kan du som arrangör ansöka om arrangörsstöd från Dans i Västerbotten.

Dans i hela länet

Som ett led i att utveckla dansproduktionernas turnéverksamhet samt utöka turnerandet och tillgången till dans i hela länet och för en bred publik kan du som arrangör ansöka om arrangörsstöd från Dans i Västerbotten. Tack vare stöd från Region Västerbotten och Statens kulturråd kan Dans i Västerbotten kompensera delar av de turnerande dansföreställningarnas kringkostnader som uppkommer för arrangörer i Västerbottens län.

Ni kan även söka projektbidrag för pedagogiska dansaktiviteter så som workshops, föreläsningar, läger etc.

Till vad kan jag söka arrangörsstöd?

  • För scenkonst riktad mot vuxen/barn kan arrangörsstöd sökas för föreställningar med fria professionella grupper.
  • Arrangörsstödet kan INTE sökas för de dansproduktioner som Dans i Västerbotten har i sitt turnéutbud för barn och unga. (Detta är redan subventionerat)
  • Arrangörsstödet kan INTE sökas för föreställningar från andra länsteatrar, Norrdans eller Riksteatern. (Detta är redan subventionerat)
  • Urval: Arrangörer i länets mindre befolkningstäta kommuner prioriteras vid en valsituation. Då vi eftersträvar en spridning över länet beviljas varje arrangör max tre ansökningar per år.

Hur ansöker jag om arrangörsstöd?

  • Arrangörsstöd söks hos Dans i Västerbotten och kan sökas av Teaterföreningar, barnkulturgrupper, barnkultursamordnare, kommuner och andra lokalt verksamma arrangörer i Västerbotten.

  • Turnékontrakt eller faktura med omkostnader samt publikredovisning ska bifogas ansökan. Stödet kan sökas i förskott.

  • Ladda ner din ansökningsblankett

Hur mycket kan jag söka?

  • Stödet täcker omkostnader för max 5 000 kr per föreställningsdag och 1 500 kr för påföljande föreställningsdag. Subventionen gäller kostnader för producentens/ kompaniets resa, logi, hyra av teknik och traktamente eller del av gage.
  • Arrangörsstödet betalas ut löpande under vår och höst. Sista ansökningsdag för pågående säsong är 12 december samt 12 juni. Eftersom anslagssumman är fast kan vi inte garantera att det finns pengar kvar till föreställningar sent på säsongen.

Utbud för barn och unga

Dans i Västerbotten distribuerar och subventionerar tre till fyra turnéslingor i länet per år. Dansföreställningarna riktar sig till barn och unga och kan spelas för förskolor, skolor och till en offentlig publik.

Projektbidrag för pedagogisk aktivitet

Vill du arrangera en workshop, prova på eller annan pedagogisk aktivitet för barn, unga eller vuxna inom Västerbottens län? Då kan du ansöka om ett projektbidrag på max 5 000 kr.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.