dansare som står upp i en linje mot en mörk bakgrund

Bussbidrag

Med bussbidrag blir det enklare för kulturintresserade inom Västernorrlands, Jämtlands, Västerbottens och Norrbottens län att uppleva opera och dans på Norrlandsoperan.

Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans

NMD, Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans, är ett samarbete för kulturell mångfald i Norrland. Nätverkets främsta uppgift är att ge människor i norra Sverige ökade möjligheter att få scenkonstnärliga upplevelser, oavsett bostadsort.

Ansökan om bussbidrag

Är du intresserad av att organisera en publikbuss till en av Norrlandsoperans operaföreställningar? Kontakta oss direkt efter att ha säkrat biljetter/platser för den önskade föreställningen. Du kan enkelt skicka in din ansökan via kontaktformuläret nedan.

Information för bussbidrag till dansföreställning hittar du längre ner på sidan.

Villkor för bidrag

Geografiskt område

Bidraget är avsett för transporter som involverar orter inom Västernorrlands, Jämtlands, Västerbottens och Norrbottens län. 

Begränsningar

Huvudsyftet med resan är att transportera personer till en föreställning på Norrlandsoperan i Umeå. Bidraget täcker inte kostnader för övernattning, måltider eller annan ersättning för resenärer och transportörer. Det fokuserar enbart på transportkostnader.

Krav för bidragsutbetalning

Bidraget betalas ut efter att resan genomförts, baserat på en detaljerad redovisning som inkluderar datum, start- och slutorter, avstånd tur och retur, föreställningens namn, antal resenärer samt en kopia av fakturan. Detta säkerställer att endast faktiska och verifierbara utgifter ersätts.

Bidragets begränsade totalbelopp och fördelning

Den totala summan av tillgängliga bidrag är begränsad och bidragen tilldelas enligt principen ”först till kvarn”. Detta innebär att det är viktigt att ansöka om bidrag så tidigt som möjligt för att öka chansen att få del av tillgängliga medel.

För opera gäller följande

Här ser du en översikt över de belopp som går att ansöka om, beroende på avståndet i mil till Norrlandsoperan:

Upp till 10 mil: 2 600 kronor

11 till 20 mil: 4 100 kronor

21 till 30 mil: 5 400 kronor

31 till 40 mil: 7 000 kronor

Över 41 mil: 8 900 kronor

För att se opera

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

För att se dans

Grupper, föreningar, skolor och arrangörer utanför Umeå kommun kan söka bidrag för att hyra en gemensam buss och ta del av dansutbudet på Norrlandsoperan. Buss kan bokas via bussbolag eller – om ni inte är så många – boka en minibuss som ni kör själva. Vi kan i vissa fall även ersätta bussbiljetter för mindre grupp som önskar komma. Vid hyra av buss finansierar Norrlandsoperans dansavdelning hela eller delar av busshyran beroende på hur många ansökningar som kommer in. Ansökan görs innan bokning av biljetter och buss. 

Kontakta Linda Wiklund, producent dansavdelningen för all information och ansökan: linda.wiklund@norrlandsoperan.se, tel 070 562 49 80

För att se dans

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.