Attitudes

Tre stjärnskott från Europas gnistrande hiphopscen delar på scentiden i en oförglömlig kväll för alla dansälskare. Det blir funk, freestyle och ballroom. Och öppet dansgolv på det!

Norrlandsoperan || 6 november 2024

ca 90 minuter

Dans
Attitudes

Hiphop tar över scenen

Under tre år samarbetar Norrlandsoperan med scener över hela Europa för att vaska fram och stötta de grymmaste dansskaparna inom streetdance och hiphop och dela peppen med fler. I november har vi äran att presentera:

CREATE4

Hereditary

Utforskningen av vad vi  har (eller inte har) lärt oss från våra fäder. När vi växer upp och blir män blir våra fäders frånvaro mer påtaglig än någonsin. Vi bär med oss deras minnen som vägledning, i hopp om att deras skuggor lever vidare inom oss och skyddar oss. Två unga svarta män, från skilda delar av världen, utforskar den djupt rotade toxiska maskulinitet som förs vidare från generation till generation – ibland genom en närvarande far, och andra gånger genom avsaknaden av en fadersfigur. I en fysiskt laddad dialog, där samtalet blandas med hiphopdans, delar de med sig av sina erfarenheter och lär av både sina olikheter och likheter. 

Camilla Siddu

So Close, Away -Conversations with the past

I So close, Away – Conversations with the past utforskar hip hop dansaren och koreografen Camilla Siddu tillsammans med dansarna Michael Rossi och Zuni Trosborg kärlekens gester genom berättelsen om tre barndomsvänner och deras förbindelse. Berättelsen utforskar hur separation påverkar relationer och hur dessa små gester djupt påverkar våra liv, genom att skapa unika minnen på våra resor.

Black Pearl de Almeida Lima

FEM(IN)ME

FEM(IN)ME tillåter publiken att bevittna Black Pearls personliga resa av motståndskraft och självacceptans. Drivna av samspelet mellan ljus och ljud navigerar Black Pearl genom olika rum. Dansen, som initialt drivs av glädje, övergår till pressen att anpassa sig och prestera för att behaga andra. Hon vaknar till stunder av insikt och egenmakt, driven av den råa energin från olika dansstilar: hiphop, klassiskt, samtida och vogue. “Anybody walking?”

Information

Priser
Ordinarie260 kr
Pensionär230 kr
Student (mot uppvisande av studentleg)130 kr
19-26 år130 kr
Upp t o m 18 år80 kr
Dansmingel

Öppet dansgolv efter föreställningen!

Dela:

Tid och datum

onsdag 06/11

19:00

Dans
Attitudes

Black Box, onumrerad salong

Medverkande

FEM(IN)ME

Koreograferad och framförd av: Black Pearl de Almeida Lima

So close, Away

Koreograf: Camilla Siddu i samarbete med Michael Rossi och Zuni Trosborg
På scen: Camilla Siddu, Michale Rossi och Zuni Trosborg

The Hereditary

Koreograf: CREATE4
På scen: Angel Gonzalez Felix och Joao Balde Arias

Projektet Attitudes – Hip hop across Europe

En del av Creative Europe och medfinansieras av Europeiska unionen.


Inför besöket

En upplevelse på Norrlandsoperan sträcker sig även utanför våra salonger. Du kan beställa tilltugg och dryck att avnjuta före dansföreställningen börjar. Våra cateringvänner från Gotthards krog, Kajen och Kulturbageriet gör allt för att förgylla ditt besök på Norrlandsoperan med ett utbud av bakverk, kaffe, läsk, vin, bubbel och öl.

Serveringen öppnar en timme före start.

Upptäck mer